15. Uluslararası MEB Robot Yarışması

Ülkemizde aldıkları eğitimleri süresince edindikleri  bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler yetiştirilmesi amacıyla 15. Uluslararası MEB Robot Yarışması  Bursa Valiliği (İl Millî Eğitim Müdürlüğü) koordinesinde  08-11 Mart 2023 tarihleri arasında Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde gerçekleştirilecektir. Ortaokul ve dengi okullar ile ortaöğretim ve üniversite öğrencileri  Endüstriyel Robot Kol, Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Ustası, Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Serbest Proje, Temalı ve bu yıl ilk defa Su Altı Aracı (ROV) ile Otonom Araç kategorileri de eklenerek  toplamda  14 (on dört) kategoride yarışacaktır.

15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının Uygulama Kılavuzu, İş Kalemleri ve Kategori Kılavuzlarına ait dokümanlar ilgi yazı ekinde gönderilmiş olup Mesleki ve Teknik Eğitimi Genel Müdürlüğünün http://robot.meb.gov.tr/ internet adresinde yayınlanmıştır.

30-12-202230-12-2022

Yayın: 27.11.2022 - Güncelleme: 30.12.2022 18:43 - Görüntülenme: 142