MUŞ / VARTO - Cumhuriyet Ortaokulu

Etiket Sonuçları: Kampanyası

Nis

Hatay Valiliğinin 21.01.2022 tarih ve 50075 sayılı yazısıyla Sabri ÇELİK in oğlu Yusuf Mert ÇELİK' e destek amacıyla 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununu gereğince, Türkiye genelinde 6 (Altı) ay süreyle "Yardım Toplama Kampanyası" düzenlendiği  bildirilmiştir.

Söz konusu yardım kampanyasının okul ve kurumlarınızda görev yapan tüm personele duyurusunun yapıması istenmiştir.

IBAN: TR810001200922300001080442

Nis

Şanlıurfa Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 04.04.2022 tarih ve E-47064962 sayılı ilgi (a) yazısı ile 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde SMA Tip-1 hastası Tuğrul ALTUN için başlatılan yardım toplama  kampanyasına ilişkin ilgi dilekçe ve onaylar ekte gönderilmiştir.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Mrt

İlgi dilekçe sahibi Barış KAPLAN 'ın  oğlu Yusuf  Barkın KAPLAN 'nın Spinal Musküler Atrofi SMA Tip 1 kas hastası olması nedeniyle,  Türkiye genelinde 1 (bir) yıl süreyle  yardım toplama iznine ilişkin ilgi  dilekçesi  ve  09/09/2021 tarihli ve 22989  sayılı Valilik  onayı ekte gönderilmiş ve duyurunun yapılması istenmiştir.

TR69 0001 5001 5800 7314 2730 30

Şbt

İlgi  yazı gereği;  Uşak İli Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bahri OTUR'un kızı Şeyma Lina OTUR'un Serebral Palsi, Konjenital Toksoplazma, Ağır MMR tanılı Skolyoz ve Kalça Çıkıklığı hastalıkları bulunmaktadır. Hart walker yürüme cihazı, engelli bisikleti, olinek suit korse ve diğer tedavi masraflarının karşılanması amacıyla yardım kampanyası başlatılmış olup; hastane raporları ve gerekli izinler yazımız ekinde sunulmuştur.

Söz konusu yardımların Yapı ve Kredi Bankası Uşak Şubesi TR070006701000000078047045 IBAN Numarasınına veya 78047045 hesap numarasına yatırılması bilgilerinize sunulmuştur.

Ekm

İlgi (a) yazı gereği; Uşak İli Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulu Müdürlüğünde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bahri OTUR'un kızı Şeyma Lina OTUR'un Serebral Palsi, Konjenital Toksoplazma, Ağır MMR tanılı Skolyoz ve Kalça Çıkıklığı hastalıkları bulunduğu,  Hart walker yürüme cihazı, engelli bisikleti, olinek suit korse ve diğer tedavi masraflarının karşılanması amacıyla yardım  toplamak üzere Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulu Müdürü İrfan KILINÇER, Okul Müdür Yardımcıları Bayram MERCAN ve Ezgi DEMİR 04.06.2021 tarihli Valilik Oluru ile 1 (bir) yıl süreyle  yetkilendirildiklerine dair hastane raporları ve gerekli izinler yazımız ekinde sunulmuştur.

Söz konusu yardımların Yapı ve Kredi Bankası Uşak Şubesi TR070006701000000078047045 IBAN Numarasınına veya 78047045 hesap numarasına yatırılması istenmiştir.

May

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun (BMYK) 26.01.2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında tüm kesimlerin katılımıyla "Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği" başlatılması kararı alınmıştır. Bu kapsamda toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amaçlarıyla tüm kurum ve kuruluşlarda Mayıs 2021 itibarıyla "BAŞARABİLİRSİN" temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirilecektir. Bakanlığımıza bağlı merkez ve taşra teşkilatı personelimizin katılımınında sağlanarak yürütülecek sigara bırakma kampanyası çalışmalarında;

1. Kampanyaya katılım https://alo171.saglik.gov.tr/  sitesindeki "BAŞARABİLİRSİN" butonu üzerinden ulaşılabilen, kampanya katılım formu ile bağımlılık düzeyi tespitine yönelik form doldurularak yapılacaktır.

2. Formu dolduran kişilerin sigara bırakma polikliniği randevuları, il sağlık müdürlüklerince planlanacaktır.

3. İl sağlık müdürlükleri tarafından, öncelikle 07-17 Mayıs tarihlerinde sigara bırakmak isteyen kamu personeline yönelik internet ortamında (zoom, meeting vb.) tütün ürünü kullanımının ve pasif etkilenimin zararları ile tütün ürünü bırakma yöntemleri konusunda sigara bıraktırma seminerleri organize edilecektir.

4. Kampanya kapsamında sigarayı bırakan kişilere 31 Mayıs Tütünsüz Bir Dünya Günü'nde düzenlenecek etkinlikte başarı belgesi verilecektir.

5. Ayrıca ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı aracılığıyla da kişilerin aranarak sigara bırakma motivasyonlarının artırılmasına katkı sağlanacağı hususlarında bilgilendirilecektir.

6. Paydaşı olduğumuz "Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda (2018-2023) yer alan ve Bakanlılılığımız sorumluluğunda bulunan "Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında sigara içilmez yasal uyarı yazılarına ilave olarak, bilgilendirici afiş ve broşürlerin genel duyuru panoları ile yemekhane, sosyal tesis gibi alanların masalarında ve diğer aksesuarlarında (tabak altlığı, baharatlık, peçetelik vb.) kullanılmasının sağlanması" faaliyeti kapsamında gerekli çalışmalar yapılacaktır. Çalışma kapsamında kullanılacak materyal örneklerine https://havanikoru.saglik.gov.tr/afis-brosurler.html adresinden ulaşılabilecektir.

7. Tüm merkez ve taşra teşkilatımızda Sağlık Bakanlığının 2015/6 sayılı Tütün Kontrolü Uygulamaları Genelgesinde belirtilen "Kamu kurum ve kuruluşlarımızın topluma örnek teşkil edecek şekilde kendilerine ait açık alanların yalnızca belirlenen yerlerinde tütün ürünü tüketmelerine müsaade etmeleri, bu alanların toplam açık alanlara oranının % 30'dan fazla olmaması ve giriş kapısından en az 10 metre mesafede olmasına riayet ederek "Dumansız Kampüs" uygulamalarının yaygınlaştırılması"  maddesine uygun  çalışmaların yapılması istenmiştir.